PEACE RUN

  • Peace Run Team Ny
  • Austrian Forest
  • Schools5
  • Indonesia Runners

Северна Македонија

Дневен распоред на Трката за Мир во Македонија за 2018 (7-12 Март):

07.03             08.03               09.03         10.03 11.03            12.03
(Среда) (Четврток) (Петок) (Сабота)                  (Недела) (Понеделник)
Гевгелија Неготино Скопје Гостивар Дебар Струга
Богданци Градско Тетово Маврово и Ростуше Вевчани  
Д. Капија Велес  Гостивар Дебар Струга  
Неготино Петровец        Како можам да имам мир?
Не со тоа што ќе говорам за мирот
Туку со тоа што
Ќе чекорам по патот на мирот

Пораката на Трката на Мирот е многу едноставна: ако можеме да трчаме заедно во мир и хармонија, тогаш можеме и да живееме заедно во мир и пријателство! Секој од нас може да го промени светот така што ке даде практичен пример за другите и симболично ке го направи првиот чекор! Во тој дух можеме да трчаме со факелот, да истрчаме неколку километри со него, или само на момент да го земеме в раце и да го подадеме понатаму. Секој чекор е важен!

Учествувајте и носете го запалениот факел онолку колку што можете!

Официјален почеток на Трката за Мир во Европа

Во 2018 година по 30 години одржување и носење на Факелот на Мир низ европа со радост ве известуваме оваа година за рута која ќе помине низ сите европски земји низ текот на 7 месеци. Трката за Мир во Европа започна на 27-ми Фебруари во Софија и ќе можеме да ја следиме се до нејзината крајна цел за оваа година во Лисабон Португалија каде последниот настан ќе биде одржан на 8-ми Октомври. Нашата земја Македонија ќе биде посетена веднаш по стартот на манифестацијата во периодот од 7-12 март како трета земја во годинешната рута !

Ве покануваме да ни се придружите на рутата и да го носите Факелот на Мир неколку чекори, километри или повеќе.

Повеќе информации за одржувањето на Трката за Мир во Македонија 2018 наскоро !

 

Европската рута на Трката за Мир за 2018 година: