Fredsløbet i Grønland 2016

Peace Run Team Ny Austrian Forest Schools5 Indonesia Runners

Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run var i Grønland for første gang fra 26. september til den 3. oktober 2016.


Fredsløbet besøgte alle folkeskoler i Nuuk og omkring 1.300 elever deltog i arrangementer på skolerne. De løb med den lysende fredsfakkel og sendte sine ønsker om fred og harmoni i verden.

Nuuk udnævntes officielt et Hovedsted for fred, Sri Chinmoy Peace-Blossom, og blev derved en del af en række fredshovedsteder såsom Reykjavik, Stockholm, Oslo og Ottawa blandt mange andre. Under det samme arrangement fik borgmester Asii Chemnitz Narup anerkendelsen Torch Bearer Award, fra Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run for hendes arbejde for samfundet. Mange har fået denne pris tidligere og blandt andre kan man nævne Desmond Tutu, Carl Lewis og Vigdís Finnbogadóttir, tidligere præsident af Island.

15 medlemmer af Inatsisartut holdte fredsfakkelen og sendte sine ønsker om fred i verden og blandt dem var Lars-Emil Johansen, formand af Inatsisartut.

Aviaja Egede Lynge og Kim Godtfredsen fik også anerkendelsen Torch Bearer Award fra Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run på grund af deres arbejde for samfundet. Det var folk i Nuuk som udvævnte Aviaja og Kim til anarkendelsen.

Fredsløbet samler hverken penge eller politisk støtte - budskabet er simpelthen at øge bevisthed om at fred starter i ens hjerte. Sri Chinmoy startede løbet i 1987 fordi han troede på at alle kan bidrage til en fredelig verden.

Latest reports from Greenland - 2019

view all

Latest reports - around the world:

view all